FILMS FILMS FILMS FILMS FILMS FILMS

Fokking Awkward is digitale voorstelling in de klas waarbij de leerlingen zelf het einde van het verhaal bepalen. Met groot beeldscherm en een gespreksleider komen we naar de school. De leerlingen kijken het eerste deel van de film en bepalen gezamenlijk het einde van de film. Daarna worden de onderwerpen onder de loep genomen tijdens het nagesprek.

Fokking Awkward is een film van Theater Utrecht en DOX over seksualiteit, intimiteit, groepsdruk, de puberteit en al het ongemak dat daarbij hoort. Een lichaam dat plotseling volwassen besluit te worden is eigenlijk gewoon fokking awkward en erover praten al helemáál. Verliefd worden kan op jongens en meisjes of beiden – en alsof dat niet ingewikkeld genoeg is, komt er ook nog eens flirten, verkering, zoenen en seks bij. Of juist gewoon nog even niet?

FOKKING AWKWARD (12+)

Door één actie op het digitale web kan er razendsnel een butterflyeffect ontstaan. Ben je dader, slachtoffer, of misschien allebei? Van wie zijn onze online data, wie heeft daar toegang toe en welke problemen werpen zich ongemerkt op? IF THIS, THEN THAT is een multidisciplinaire film over hoe kleine online acties grote consequenties kunnen hebben. Wat als jouw intieme foto per ongeluk online komt te staan? Het digitale web is groot en slaapt nooit. De acteurs uit de film komen het klaslokaal in en gaan samen met de leerlingen op zoek naar de dader en slachtoffer. Te midden van dit verhitte gesprek worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over hun eigen online acties.

IF THIS, THEN THAT 2.0 is het vervolg op het eerdere onderzoek van theatermaker Abdelhadi Baaddi en choreograaf Jasper van Luijk in samenwerking met visual artist CJ Roxas, DOX performers en studenten van de HKU. Door middel van film, spel en dans tonen zij het effect van zelfbeschikking in het online tijdperk van 2021. Wie is er nog eigenaar van zijn of haar materiaal na het online plaatsen van die content? We doen met één klik afstand van alles dat we in ‘vertrouwen’ online delen. Ben jij je bewust van de kwetsbaarheid van jouw online presence?

IF THIS, THEN THAT (14+)